17 oktober 2012

Woensdag 17 oktober 2012

Voor vandaag staat een reisje van een kilometer of vijftig naar Cochem (langs de Moezel) op het programma. Het is prachtig weer en de thermometer geeft aan dat de temperatuur behoorlijk aangenamer is dan de afgelopen dagen.
De Moezel is een rustige rivier die veel minder intensief wordt bevaren dan de Rijn.

        Een boot in de sluis                                            Kolkend water achter de sluisdeur

De boten worden via sluizen geschut om hun weg te kunnen voortzetten. Het is er ook veel rustiger wat het verkeer betreft en ik moet zeggen dat het ons niet onaangenaam is.

 

Als we Cochem in het vizier krijgen valt de grote burcht boven op de berg meteen op. Het is een groot bouwwerk wat voor een groot deel in tact is en waar nodig gerestaureerd. Enkele jaren geleden hebben we de burcht bezocht en die laten we vandaag links liggen.

     

We wandelen langs de Moezel en komen uit op een door toeristen druk bezocht plein waar als extra attractie een handtamme zwaan zijn kostje bij elkaar scharrelt. Via een druk winkelstraatje met enkele mooie oude gebouwen wandelen we terug richting onze auto.

 

Het intermezzo heeft bijna twee uren in beslag genomen en we vinden het genoeg. We besluiten weer naar de camping te gaan en nog even een wandeling langs de Rijn te gaan maken want het weer is nog steeds heerlijk.

 

Tijdens de wandeling zien we een vlucht Kraanvogels richting hun winterplaats vliegen.

Zonsondergang boven de rivier

   Camping ganzen en herfstbodes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *