Haarlem (1)

November 2017

Alleen op stap gaan naar een stad is leuk maar als dat kan met je dochter is dat natuurlijk veel leuker en zo kwam het dat we op 10 november gezellig een dag in het prachtige Haarlem doorbrachten.
Het regent als we de Grote Markt op lopen maar regen of niet het is een schitterend plein met de Grote Kerk, het stadhuis en de oude vleeshal. Jammer is wel dat de Grote Kerk aan het oog onttrokken wordt door steigers. Maar wandelend door de straten valt er nog meer dan genoeg moois te ontdekken. Prachtige trapgevels, deuren met rijkversierde deurposten en kunstig bewerkte bovenlichten.

Van al dat wandelen krijgen we trek en dat wisten we van tevoren. Bij het ‘Hofje zonder zorgen’ aan de Grote Houtstraat hebben we een tafeltje gereserveerd. We worden niet teleurgesteld.

 

 

 

 

Maar omdat Haarlem veel meer te bieden heeft dan een lekkere lunch gaan onze ontdekkingsreis vervolgen en we vallen werkelijk van de ene in de andere verbazing.

En dan opeens staat er een prachtig oud gebouw schaamteloos tussen twee nieuwere exemplaren. Op de overkapping staat te lezen: Beghinnen can ick, Volharden will ick, Volbrengen sal ick net of dat een boodschap is aan de buurgebouwen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *