Geertje schrijft Meer

En dan, eindelijk weer eens mijn website bij werken. Het ontbrak gewoon aan energie om alle foto’s die ik maakte te uploaden en alle fietstochten die ik maakte van een verslag te voorzien.
8.500 km heb ik gefietst de afgelopen paar jaar en ik kan wel zeggen dat de woonomgeving niet meer vreemd is voor mij. Toch kan ik niet zeggen dat het Hollandse mijn nieuwe thuis is. Natuurlijk, mijn huis is hier en als ik de deur open doe noem ik het thuiskomen, maar toen ik uit Fryslân vertrok kon ik niet bevroeden dat mijn hart daar achter werd gelaten. Hier heb ik leuke mensen ontmoet, maar elke keer als ik de Afsluitdijk overstak en het Fryske lân weer in de verte zag liggen was er het verlangen om terug te gaan en dat verlangen bleef. Het is dan ook de bedoeling om, als ik erin slaag een huisje te vinden, mij weer onder mijn Fryske landgenoten te begeven.
Hier in het Hollandse ga ik ontzettend graag naar de Schoorlse duinen. Het maakt niet uit in welk seizoen ik er kom, elke keer is het er schitterend.

De zee laat zich van zijn ruwe of rustige kant zien. Het licht in en op de duinen is elke keer anders, de vegetatie veranderd constant van kleur en in de herfst zijn er de meest prachtige paddenstoelen en mossen te vinden. Na een regenbui ruiken de dennenbomen heerlijk en de lucht boven de duinen vind ik net zo mooi als de lucht boven de kwelders achter de Fryske dijk.

Deze paddenstoelen kwam ik tegen in de herfst van 2020, maar de duinen hebben nog veel meer moois in petto.
Het ligt in de bedoeling vanaf nu weer met regelmaat mijn website bij te werken en te laten zien waar ik op de fiets naartoe ga. Omdat ik mijn liefde voor lezen weer nieuw leven heb ingeblazen zal er zo nu en dan ook eens een boek onder de aandacht worden gebracht. Binnenkort veranderd de naam van dit blog, maar de reisverhalen blijven erop staan.

Ik meld mij weer! Tot dan! Oant sjen.

2 reacties op “Geertje schrijft Meer”
  1. Hallo Geertje,

    Mooie verhalen heb je geschreven. Prachtig!!
    Ik heb je eens een berichtje geschreven via face-book, maar heb je volgens mij nog niet gezien.
    Daarom probeer ik het via deze manier.
    Groetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *