16 oktober 2012

Dinsdag 16 oktober 2012

De lucht is grijs maar het is droog. Er staat een koude wind en vandaag doen we het een beetje rustig aan.

 Henk in onze ‘serre’

Eerst op ons elf en dertigst ontbijten en koffiedrinken, douchen, eten en daarna naar het Ehrenbreitstein fort. We verwachten dat het er druk zal zijn maar dat valt mee. We vinden gemakkelijk een parkeerplaats en wandelen naar een uitkijkpost die ons Koblenz in vogelvlucht zal laten zien.

 
De Rijn ligt er prachtig bij, boten varen voorbij en de huizen lijken niet groter dan de huisjes die vroeger de speelgoed spoorbaan opleukten.

 
De camping

 Deutsches Eck
We zien de camping aan de andere kant van de rivier liggen en onze caravan is duidelijk zichtbaar. We verbazen ons over de grootte van Koblenz. Zo ver het oog reikt zien we bebouwing staan. Het is een prachtig gezicht.

 

 
Als we lang genoeg hebben genoten van het uitzicht wandelen we richting het fort en lopen langs de oude muur die hier en daar laat zien hoe de bouwstijl van die tijd was. Tussen de stenen heeft zich sedum genesteld. We wandelen terug en kijken nog even bij de kabelbaan die een retour voor € 8,- per persoon aanbiedt. We laten dit aanbod aan onze neus voorbij gaan evenals de bezichtiging van het museum en een deel van het fort. Een kaartje heeft een pittige prijs dus laten wij het kopen daarvan aan andere mensen over.

 
We vertrekken weer naar de camping en nemen ons voor ’s avonds nog een wandeling te maken naar de overkant van de Moezel en Deutsches Eck.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *