Week 2

13-04-2014 Les Roche de Condrieu (aan de Rhône)
En daar gaan we weer. Uitgerust gaan we er weer tegen aan. Het is frisjes maar de zon schijnt en wie doet je wat als je lekker binnen zit. Verder naar het zuiden. Het landschap is mooi, bergachtig  en de Rhône is nooit ver weg. We genieten van de rit. Onderweg gaan we langs bij een bakker en kopen een stokbrood voor als we straks gaan lunchen.
Ondertussen is de zon uitbundig gaan schijnen. Het wordt tijd dat we een plaatsje zoeken zeggen we tegen elkaar en de CP van Les Roche de Condrieu is vlakbij. Daar gaan we heen. Het is een gewone parkeerplaats midden in het centrum van het plaatsje maar vlak bij de rivier en een druk bezochte recreatieplaats waar op de rivier druk aan waterskiën wordt gedaan. Langs de oevers is het een drukte van belang terwijl de waterskiërs zich in alle bochten wringen op het water. Dit is geen slecht plekkie zeggen we tegen elkaar. De CP is weliswaar niet het aller rustigst maar daar zal vanavond verandering in komen. We zijn klaar voor vandaag. Morgen weer een dag.  

 

 

14-04-2014 Rochegude
We slingeren ons een weg langs de rivier de Rhône en bereiken een paar uur later Rochegude. De cp ligt midden in het dorp naast een jeux de boulebaan. De wind trekt aan tot strmkracht. Hier zoeken we dekking voor vandaag. 
Camperlaats Rochegude


 

 

15-04-2014 Hidalgo
Het reisdoel voor vandaag is Donzere. Als camperaar trek je van camperplaats naar camperplaats waarbij de reis meer het doel is dan de plaats waar je aankomt. In principe maakt het niets uit of je op een dag 10 of 100 kilometer rijdt. Als het landschap mooi is en de plaatsen die je doorrijdt of voorbij rijdt ook dan is onze dag weer geslaagd. En dat is ook vandaag weer zo. Een mooie rit en de cp komen we vanzelf tegen  maar daar aangekomen kun je amper spreken van een CP. Het ligt naast een rotonde waar veel verkeer langs raast en smerig dat het er is! Hier gaan we niet blijven is onze conclusie. Er blijven voor de lunch is al te veel gevraagd en dus strijken neer op een rustig parkeerplaatsje verderop bij een hotel en gebruiken de lunch. Het zand wordt door de wind als een tornado in het rond geslingerd. Na de lunch en de afwas zetten we koers naar Hidalgo (staat niet in het ACSI boekje maar wel in de Tomtom) . Dat ziet er beter uit. De CP is schoon en alles wat we nodig hebben is er. Het is ondertussen harder gaan waaien.
16-04-2014 Frejús
Vandaag willen we naar Arles. Het moet een mooie stad zijn volgens onze Capitool reisgids en er schijnt ook een CP te zijn dus alle reden de steven naar deze stad te wenden. Het weer werkt mee en de natuur laat zich samen met mooie dorpjes van zijn beste kant zien. Tegen het middaguur bereiken we de buitenwijken van Arles en als we langs een Lidl komen doen we daar nog even boodschappen. Mevrouw Tomtom begeleidt ons feilloos door de stad langs de stadsmuur en poort waardoor we even een kijkje krijgen op de straat er achter. De CP is snel gevonden maar helaas, bomvol. De parkeerplaats is vol en een andere grote parkeerplaats wordt ingenomen door een circus. We rijden door de straten rond het centrum maar er is geen plek te vinden. Jammer, jammer. We laten de Provence achter ons en gaan verder naar het zuiden. Plots laten we de bergen achter ons en we rijden door een vlak en leeg landschap richting Carry le Rouet  waar naast de gendarme een CP zou moeten zijn. Beide zijn onvindbaar. Dan maar naar een volgende plaats in Hyeres maar die is aan de kust en gesloten. We zetten de camper achter een andere camper op de stoep aan de boulevard maar het is ondertussen zo hard gaan waaien dat de camper heen en weer schud.

 

We vinden het welletjes en we zoeken in de Tomtom naar een CP. Blijkt dat er op een paar kilometer afstand één te zijn. Het is een redelijk plek bij Frejús. Hier blijven we voor de nacht. Het is mooi geweest en we zijn moe. Morgen verder.

                                   

17-04-2014 Via de Côte d’Azure naar Sanremo


Henk wil de kustweg volgen langs Antibes, St. Tropes en Monaco richting de Italiaanse grens. Een prachtige route maar niet voor herhaling vatbaar. Het lijkt wel of iedereen vandaag aan de Côte moet zijn. De ene grote boot verdringt de andere aan de steiger en de mensen die een plekje kunnen betalen aan de Côte flaneren langs de boulevards.

Het verkeer kruipt langs de route en het is er vergeven van de fietsers die in de meest mooie outfits foeteren of slaan op de camper  terwijl we langsrijden. Een parkeerplaats hier of daar zit er niet in en we zijn gedwongen om voort te gaan dwars door Antibes waar ook nog eens een markt is. Monaco ligt er prachtig bij maar ook hier is de drukte niet te harden.

 

 

 

 

Als we een CP tegen komen ligt die aan de drukke weg en daar willen we nu echt wel vanaf dus verder maar weer. Zelfs mevrouw Tomtom is er van in de bonen en stuurt ons pardoes de inrit van een parkeergarage in. Daar staan we dan! Hoogte 2.25m terwijl we toch echt een hogere camper hebben. We moeten achteruit maar er staat al een auto achter ons dus spring ik uit de camper met het verzoek aan de bestuurder een stukje achteruit te gaan zodat we terug kunnen op de route. De man is niet bereidt die twee meter achteruit te gaan een gebaart dat we maar over de stoep moeten rijden. Ik geloof mijn ogen niet! Als we daarover moeten dan is de onderkant van de camper rijp voor de sloop. Ik sloof mij uit en maak hem duidelijk dat we geen meter verder gaan. Meneer trekt een verongelijkt gezicht en rijdt een stukje achteruit. Als ik de camper inkom vloek ik half Frankrijk bij elkaar. Wat een #$@%&* maar we rijden weer. Het is al laat in de middag als we de CP op de parkeerplaats bij de Casinosupermarkt in Frejus op rijden. Morgen maar weer verder pfffft.

18-04-2014 Varazze
We doen nog een paar boodschappen en gaan weer op pad. Vandaag beginnen we maar eens met een stukje tolweg want het sluipdoor-kruipdoor systeem hebben we nu feilloos in de gaten en dat bevalt wel voor even maar voor weer een hele dag zou teveel zijn. Bovendien willen we niet weer zoveel uren onderweg zijn als de afgelopen dagen. Swalkers of niet, soms heb je het wel even gehad met het autorijden en we hopen dat we in Italië rustige CP’s tegen zullen komen. De tolweg schiet lekker op, geeft hier en daar een leuk doorkijkje want het grootste deel rijden we door lange en minder lange tunnels. 

 

We nemen de afslag Sanremo want daar moet een CP zijn met een sani-plaats. Het laatste stuk naar Sanremo gaat weer langs de kust en schiet niet erg op maar rond een uur of vier bereiken we de camperplaats. Een grote verharde plaats waar ruimte is voor vele campers en vrachtauto’s. We moeten ons melden bij de ‘portier’ en op mijn vraag hoe hoog de overnachtingsprijs is krijg ik als antwoord ‘you pay tomorrow’ te horen. Begrijpt de man mij niet of zal het te betalen bedrag ons verassen vragen wij ons af en dus probeer ik het nog maar een keer. ‘You pay tomorrow’ en de man wijst naar de cp. Goed, we gaan een plaatsje zoeken en zien morgen wel verder zeggen we tegen elkaar. Maar een plaatsje zoeken op een plaats waar het terrein niet vlak is valt ook weer niet mee. We rijden wat heen en weer van plaats naar plaats en besluiten onze levelers onder de banden te leggen en daar het maximale uit te halen anders zijn we de hele avond bezig. Een beetje scheef moet kunnen voor een nacht. Het weer is goed maar het is frisjes. Buiten zitten zit er niet in dus gaan we lekker binnen koffiedrinken. Henk neemt even zijn rust.

Na de maaltijd vragen wij ons af waar we de saniplaats zullen vinden. Op de cp is die in geen velden of wegen te bekennen. Volgens het boekje is de saniplaats in de buurt van de sportvelden die naast de cp liggen. Henk ziet een camper langs de velden rijden, weer terug komen en opnieuw een rondje rijden. Weer komt die onverrichterzake terug om na enige tijd met een scooter voorop langs de velden te rijden en ergens achter een veld te stoppen. De scooter komt terug, de camper niet en dus gaan wij op onderzoek uit en vinden inderdaad een saniplek. Het kan maar het houdt echt niet over! We zijn benieuwd wat we moeten betalen morgen, aan de saniplek en de camperplaatsen hebben ze in ieder geval de laatste decennia geen cent uitgegeven is onze conclusie. We wandelen nog even verder maar dat valt niet mee zo langs een drukke weg waar je alleen gaat lopen als je levensmoe bent. We gaan terug naar de camper, kijken nog even bij de kust maar die hebben de Italianen als stortplaats gebruikt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *