Week 1

5 april – Gennep
Eindelijk is het dan zover, we mogen weer. Het heeft weer lang genoeg geduurd het ‘thuis zitten’. Niet dat we het thuis niet naar de zin hebben maar de voor- en de achtertuin zijn steeds hetzelfde. Wij hebben graag elke dag een nieuwe voor-  en achtertuin. De dag is al redelijk gevorderd als we de huisdeur achter ons dicht doen en de camperdeur open maken. We gaan! En belanden na een paar uur rijden op de CP in Gennep, een prima plekkie alleen door alle weg- en riool werkzaamheden wat moeilijker te bereiken dan vorig jaar. Een avondwandeling langs de rivier de Niers en door dorp zijn heerlijk.
De Niers/Gennep
6 april – Redange
Het weer is niet zo mooi als gister maar dat deert ons niet. Het regent niet maar we hebben er zin in. Vandaag gaan we naar Redange in Luxemburg. De reis verloopt voorspoedig en het landschap wordt allengs heuvelachtiger. We gaan via Bastogne waar in de tweede wereldoorlog heftig gevochten is. Het enige wat daar nu direct aan herinnert is de tank die de nodige gaten in de romp heeft.

 
Het stadsplein ligt er proper bij maar het verkeer raast aan alle kanten voorbij. We gaan weer verder. Zo nu en dan komt de zon achter de wolken vandaan als we langs de Stad Luxemburg rijden en als we de CP bereiken zien we zo nu en dan de zon onze kant op knipogen. De CP ziet er prima uit met gratis stroom, water etc. Hier blijven we een nacht en een dag.

7 april – Redange
Geloof het of niet! De zon schijnt uitbundig en het duurt niet lang of we hebben de stoelen buiten staan en zitten in de zon van een kop koffie te genieten. Heerlijk! En dat op 7 april.
Kerk in Redange
Kikkerfontijn

 

7 april 21 graden

Stad Luxembourg

8 april – Millery sur Mosell

Het wordt tijd om verder te trekken want als je naar Italië wilt moet je zo nu en dan wel een stukje rijden. We hebben geen haast want Frankrijk is een mooi land waar genoeg te zien valt. De reis gaat vandaag richting Millery. We nemen de snelweg maar eigenlijk is dat niet de bedoeling. Zonder een kaart van de omgeving is dat eigenlijk waar de Tomtom ons langs stuurt. Dat gaan we morgen anders doen. Bij een pompstation kopen we een kaart van het gebied waar we doorheen gaan. Millery ligt aan de Moezel (Mosell op z’n Frans) en de CP ook. Het weer is mooi, de CP prima maar het is koud!! Na de maaltijd willen we nog even een wandeling maken maar voor we er erg in hebben zijn we vernikkeld en gaan terug naar de camper, brrrrr. Na een koude nacht nemen we de wijk verder naar het zuiden.

Hotel d’Ville Millery
De ‘oude’ wasplaats
Kerk Millery

 
9 april – Langres
En dat is een goede beslissing geweest. Het is weliswaar koud geweest vannacht maar de zon schijnt uitbundig en de temperatuur loopt op naar 18° en de reis gaat langs kleine dorpjes die er bij liggen alsof Anton Pieck ze gister tekende. Heel pittoresk. We genieten van het glooiende landschap en het zonnetje. Als we de CP langs het Saonne/Marne kanaal oprijden zijn we helemaal blij. Een prima plaats om te overnachten en langs het kanaal loopt een wandelpad. De stoelen zetten we buiten en de koffie smaakt prima. Wat een leven 😉
Saonne/Marne kanaal

 

10 april –Mesnay
Op de CP is geen sani-zuil maar in Langres wel en die is gemakkelijk te vinden. We doen een paar boodschappen en gaan nog even naar de plaats waar Langres is ontstaan. De ommuurde vesting is mooi en de straatjes binnen de vesting ook.


 Via rode en gele weggetjes (op de kaart) vetrekken we naar Mesnay. Het is ondertussen 25° als we de CP bij de oude kartonfabriek (nu een museum) bereiken. Het museum ziet er niet aantrekkelijk uit. Voor Wifi moeten we € 3,- betalen en laten dat aan onze neus voorbij gaan.

Achter het museum heeft een kunstenares haar atelier. Ze maakt prachtige honden van ijzer. We zitten alweer buiten maar de wind is fris. De avondwandeling wordt een wandelingetje omdat de hellingen erg steil zijn maar het dorpsstraatje is prachtig.

 

CP Mesnay

11 april – Izernore
En weer is het prachtig weer. De rit van vandaag is niet lang en we zien het ene na het andere prachtige landschap en dorp aan ons voorbij trekken. In de verte zien we bergen opdoemen maar wat wil je als je op een steenworp afstand van de Franse Alpen en de grens van Zwitserland zit. Ook deze trip is er weer één om in te lijsten en de CP. Prima.

Morgen blijven we hier ook. Daarna zien we verder.
CP Izernore

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *