St. Mère Iglise 08-05-2013

Iedereen die ooit de film The Longest Day (over de landing van de geallieerde troepen in Normandië) heeft gezien herinnerd zich dat de parachutist John Steel aan de kerktoren bleef hangen.
Barfleur 10-05-2013 002 Barfleur 10-05-2013 001 Voor die kerk is een plein, ook te zien in de film en naast dat plein is tegenwoordig een plaats waar je met de camper de nacht mag doorbrengen. En dat hebben we gedaan. Niet al te laat kwamen we in het dorpje aan. Het was er een drukte van belang omdat er een markt gaande was. Op het plein waar we wilden parkeren stond het mudvol met auto´s en bussen want, natuurlijk was ook hier weer een museum. Juist op het moment dat Henk de moed wil opgeven en verder wil gaan kijken vraagt een Franse mevrouw of we even achteruit kunnen rijden omdat ze met de camper vertrekken. Dat doen we graag en hebben gelijk een plaats gevonden voor de komende nacht.

We lopen over de markt die er veelbelovend uitzag maar eigenlijk niet zoveel voorstelt. We maken foto´s van ´John Steel´ die aan de toren hangt. We bekijken de kerk natuurlijk ook nog even en we lopen nog wat rond. Barfleur 10-05-2013 004 Barfleur 10-05-2013 006

Het stelt niet veel voor allemaal. We halen een brood bij de bakken en lunchen. Ik ga lekker lezen en Henk doet een dutje. De bewolking neemt toe en de wind begint stevig door te waaien. Langzaam vertrekken alle auto´s en bussen en nemen campers hun plaats in. We genieten nu van de rust en na een prima nacht wordt ik om zeven uur gewekt door het luiden van de klokken in de kerk. Tijd om op te staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *