Week 10

09-06-2014 Marciano della Chiana 
En het wordt nog warmer. We vermaken ons de hele dag onder de bomen en zijn blij met elk zuchtje wind. Rond een uur of vijf gaan we boodschappen doen en dan gaan we naar Marciano della Chiana. Het is best fijn om een rit te maken bij de airconditioner. Rond zeven uur ontmoeten we de familie die een week lang in een paradijs wonen en waar wij ook de nacht door zullen brengen. De ontmoeting en begroeting is warm en heel hartelijk. Wat is het heerlijk weer samen te zijn. En wat een prachtig huis!

10-06-2014 Castelnuovo dell’Abate
En het is, vroeg in de morgen alweer erg warm. De familie gaat naar Cortona en wij blijven nog nog even na praten met onze zoon. Tegen tien uur halen wij de camper van de blokken en vertrekken we naar het noorden. Via Arezzo gaan we richting Firenze en daarna gaan we de bergen in richting Bologna. Het is een mooie route waarin twee passen liggen. De Passo della Futa op 903 m hoogte en de Passo della Raticosa op 908 m hoogte. Als we op een parkeerplaats stoppen om te lunchen merken we weer hoe warm het is. We kunnen beter blijven rijden zeggen we tegen elkaar want dit is echt niet te harden. En voort gaan we weer. Rond half vijf bereiken we Bologna en eigenlijk vinden we het voor vandaag welletjes dus gaan we op zoek naar een camperplaats vlakbij in Zola Pedrosa maar ook hier komen we van een koude kermis thuis. De camperplaats is onvindbaar dus gaan we verder naar Castelnuovo dell’Abate. Het is ondertussen zeven uur geworden en we zijn gaar. We gaan buiten zitten want de temperatuur binnen loopt op tot ver boven de veertig graden. Buiten staat de teller op 38 graden. Slapen is echt een probleem want we drijven bijkans ons bed uit.

 

11-06-2014 Kiefersfelden
We besluiten niet langer in noord Italië te blijven maar door te rijden naar Duitsland. Als de temperatuur in Duitsland beter is willen we nog naar München en Nürnberg dus nemen we water in, verversen alles wat er te verversen is en gaan richting de tolweg die ons via Oostenrijk naar Duitsland moet brengen. Het is een prachtige rit dwars door de Dolomieten. 

We schieten lekker op en aan de grens van Oostenrijk kopen we een tolvignet voor € 8,50. De Brenner nemen we via de tunnel en we belanden op de Brennerstrasse waar we tolpoortjes tegen komen. Bij de kassa aangekomen wijzen we op het tolfignet maar mevrouw zegt dat we nu nog moeten betalen voor de Brennerstrasse.        
 € 8,50 bitte. Wij zijn stil, noord Italie door tot aan de Oostenrijkse grens kost € 22,90. Een klein stukje door Oostenrijk € 17,-. We karren stug door. Ze kunnen ons wat die Oostenrijkers wij steken de grens over en strijken neer in Kiefersfelden. Nog steeds smoorheet.
’s Avonds begint het in de verte te onweren maar verkoeling brengt het niet. Het bliksemt de hele nacht maar de volgende dag staat de koperen ploert genadeloos te branden.

 
 


12-06-2014 Autohof bij Koblenz

We nemen de snelweg en rijden gelijk een file in. Een uur later en een paar kilometer verder lost de file op en kunnen we verder. Het mooie Bayern trekt aan ons voorbij. We rijden de hele dag door en brengen de nacht door op de Autohof bij Koblenz. De portier geeft ons een mooi plaatsje en vier korting bonnen voor het restaurant. Daar gaan we gebruik van maken. De avond valt en het koelt zowaar af. Er is weer zuurstof in de lucht. Morgen gaan we naar huis.
13-06-2014 thuis

We zijn goed op tijd vertrokken en rond twee uur rijden we de oprit bij ons huis op. Koel is het, heerlijk. Wat hebben wij een prachtige reis gemaakt. Wat is Italië een prachtig land. Je zou kunnen zeggen dat het één groot museum is. We gaan vast nog een keertje, over een paar jaar maar eerst gaan we onkruid wieden want dat heeft de hele tuin over genomen. De camper wassen en schoonpoetsen en bijkomen van alle indrukken en de hitte aan het eind van de reis.

Ciao amici, arreviderci

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *