Plannen

04-01-2016 00104-01-2016

Terwijl de wereld om ons heen langzaam wit kleurt is het heerlijk om met je gedachten naar verre oorden af te reizen. Langzaam begint het reisvirus te kriebelen en wat doe je dan…..dan knutsel je een reis in elkaar, gaat op zoek naar pleisterplaatsen en droomt van verre dorpen en steden die je nog nooit hebt gezien of waar je in een eerdere reis geen tijd meer voor had. Eerder berichtte ik al dat we dit jaar naar Griekenland gaan maar om in Griekenland te komen moet je natuurlijk een mooi stukje rijden en onze bedoeling is om daar op 15 maart een aanvang mee te maken.
Dit is globaal onze route:
Voorjaarsreis 2- 2016 002
Eerst maken we dat we in Luxemburg komen om dan vervolgens de sluip door kruip door route via Nancy, Dijon, Lyon en Avignon te nemen om vervolgens bij Aix-en-Provence uit te komen. Daar pakken we de tolweg naar het Italiaanse niet omdat we haast hebben maar omdat we tijdens een eerdere reis al een keer langs de decadente zuidkust zijn ‘gekropen’ en dat was genoeg.

Aangekomen in Italië gaan we, mogelijk, eerst naar Verona. Het is een stukkie om en daarom staat dat plan in de wacht.
Pisa staat zeker op het programma
Pisa
Om van daaruit verder Italië in te trekken via Firenze (Florence) naar Perugia.
Perugia
Via Terni gaan we naar Tivoli
Tivoli- Tivoli
Om vervolgens ‘de laars’ over te steken richting Bari. Daar gaan we kijken of er een plaatsje op de boot is naar Igoumenitsa. Mocht er geen plaats zijn en moeten we wachten dan gaan we nog naar Alberobello waar de huizen een hele andere bouw kennen dan we gewend zijn
Trulli in Apulië 23-12-2015
IgoumenitsaVanuit Igoumenitsa gaan we op verkenning door Griekenland. Wat we gaan zien bepalen we onderweg. Wat wel zeker is dat we via Sterea afzakken naar De Peloponnesos. Daarna gaan we naar Attica om vervolgens in Thessalië uit te komen. Macadonië is dan ons laatste te bezoeken deel van Griekenland. Hier aangekomen beslissen we of we via Albanië, Montenegro, Bosnië en Slovenië terug gaan of via Servië, Hongarije, Slowakijë, Tsjechië en Duitsland.
Begin juni zullen we weer thuis zijn.

Quote:
Als je droomt van een donut is dat een droom, geen donut. Als je droomt van reizen, reis je al
Marek Halter

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *