Klein rondje

En daar staat hij dan weer. De camper! De zon schijnt en wat doe je dan. Juist, het reisvirus kriebelt dat het een aard heeft en dan moet er even gereden worden. Heerlijk ook al is het maar een klein rondje. Toch weer even het gevoel te hebben een ‘reiziger’ te zijn ook al ga je Fryslân niet uit. We rijden het dorp uit en yes, heerlijk.
?????????? ?????????? ??????????
Natuurlijk neem ik mijn fototoestel mee want er valt altijd wel wat aan foto’s te maken.
Rechts boven de voet/fietsbrug die de naam ‘De Nije Kromme’ draagt. Deze brug verbind de slachtedyk (de oude waterkering) aan de ene en de andere kant. Eens in de vier jaar wordt de “Slachte” gelopen. Een wandeltocht met de afstand van een marathon die door duizenden mensen wordt afgelegd. Ook is er een heuse hardloop marathon, op dezelfde dag.
Ronje camper 15-02-2015 010 ?????????? ??????????
We gaan verder richting Bolsward waar we de afslag richting Afsluitdijk nemen. Deze afslag wordt gemarkeerd door dit bouwwerk gebouwd door bouwbedrijf Jorritsma (die van de burgemeester uit Almere). Windmolens ‘sieren’ het landschap. Op de Afsluitdijk keren we bij Kornwerderzand. Op de linker foto is de pier te zien waar tijdens het seizoen ontzettend veel camperaars met hun camper vertoeven.
Ronje camper 15-02-2015 016 Ronje camper 15-02-2015 018 Ronje camper 15-02-2015 019
Op de parkeerplaats stappen we even uit. Het is bitter koud. Ik maak snel een paar foto’s van het IJsselmeer met een prachtige blauwe lucht en Kornwerderzand in het (tegen) licht.
Ronje camper 15-02-2015 024 Ronje camper 15-02-2015 025 ??????????
Bij de ingang van de P staan bovenstaande borden met een prima toeristisch advies.

?????????? Ronje camper 15-02-2015 028 ??????????
Wij stappen weer in en gaan naar de kachel. Nog even wachten…..dan kunnen we weer!
 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *